När ett liv tar slut!

Så somnade hon in trotts allt min kära mormor Ingrid, någon gång under natten till idag!
Hon fick en fin sista dag igår, hon var pigg, vaken och klar i huvudet! 
Jag var och hälsade på henne tillsammans med min morbror, han fyllde 60 den 4 januari och hade med sig smörgåstårta som hon tyckte om så mycket..så det var 60-års skiva för fulla muggar i sal 8 på dalens sjukhus igår minsann...hon drack lingonbärscha till (vanlig lingondricka som dem har på sjukhuset men Ingrid döpte om det till lingonbärscha..haha) Hon drog igång hurrarop för min morbror...firar man så firar man..haha Så va hon tanten, ordning och reda och omtanke! 
Åkte in till dalen idag på förmiddagen för att se henne en sista gång, min syster kom förbi så jag hade sällskap...tillsammans gick vi in, jag pussade hennes kalla panna och strök henne över hennes fina gråa hår som hon var så stolt över..klippte sig själv gjorde hon minsann och locka till håret varje fredag var stående rutin! Hon älskade att måla sina naglar, hon hade alltid nagellack! Men det senaste halvåret så hade hon inte orkat riktigt, så när jag var till hennes lägenhet igår förmiddags packade jag ned hennes favoritfärg som var en skimrande grön i min väska för vi kom i lördags fram till att vi minsann skulle busa lite på sjukhus avdelningen och måla naglarna idag måndag när jag kom och hälsade på för igår hann vi ju inte då var det ju 60 års fest..hehe...men det hann inte bli något nagellacks måleri...
 
Så vad händer när ett liv tar slut..det blir tomt, väldigt tomt!!
Jag har inte gråtit så mycket idag men det kanske kommer... har väll mest varit praktisk kanske, för det är jag som ska ha huvudansvaret över hennes sista önskan, kontakt med allt och alla..så jag var hem till hennes lägenhet och hämtade hennes Vita arkiv..där testamente, sista önskan mm finns. 
Vi har gått igenom allt tidigare då hon ville att det skulle bli så smidigt som möjligt för oss efterlevande men ändå 100% som hon vill ha det, vilket är väldigt skönt då det inte blir några som helst frågetecken kring saker och ting! 
 
 
Sitter nu med en gravöl och går igenom papprena och kan inte låta bli att skratta åt vissa saker hon skrivit för att det är så himla hon. Som tex att hon inte ska ligga bredvid sin man i urnlunden (han gick bort 1979) för att hon absolut inte vill ligga bredvid sin svärmor som inte var så trevlig att ha att göra med efter Ingrids mans bortgång! 
Det ska vara ordning och reda minsann! 
Älskade tant vad jag saknar dig!! 
Vila i frid!

Kommentera här: