När livet rusar på...

Fort går livet för stunden, skulle vilja bromsa ner hastigheten lite...mycket måsten och för lite livsnjuteri!
 
Har inte haft energi eller tagit mig tid att skriva här, men nu behöver jag på något sett "landa" här en stund!
 
Klockan är 05.55 när jag börjar skriva det här inlägget, övriga i familjen sover, jag har precis ammat Theo, han somnade om men inte jag, har alldeles för mjuk säng (Ska prova en säng från syrran får se om den blir bättre!?) 
Min ländrygg känns som den ska gå av varje morgon när jag vaknar vid den här tiden, smärtan gör att jag inte hittar en bekväm ställning att somna om i...och tro mig jag behöver sova..måste få sova..är sååå trött trött! 
Men jag går upp och gör en "finlatte" ur kaffemaskinen vi fick i julklapp..älskar den...oj vad den låter...pjuu ingen vaknade!
Tar datorn och sjunker ner i soffan för att skriva lite, kanske kan kalla det en stund av egentid.
 
Theo blir 5 månader om 2 dagar, vart har dessa 5 månader tagit vägen?
 
3 månader ungefär gick åt att försöka lära känna vår nya kärlek och för mig att läka efter graviditet, förlossning och hormonduschar och få en lugn stund och lite sömn från lillebrors kolikskrik (och då hade han inte ens den värsta sorten) jag har även ammat, ammat och åter ammat..men ska snart trappa ner på den biten, blir att pumpa om jag orkar eller komplettera med ersättning, så Fredrik kan hjälpa till mer!
Jag måste få sova mer på nätterna för att orka som människa och mamma!
Samtidigt bolla 2,5 åring som hela tiden har varit och är en go storebror till Theo men som lägligt kom in i trottsåldern för 4 månader sen, ville helt plötsligt ingenting, inte äta, inte byta blöja, inte sova ( han har alltid älskat att sova, typ gått och lagt sig själv..haha skruttungen), så där fick vi ändra taktik i uppfostring och hitta andra teckniker för att nå sonen vid diverse utbrott och egenheter...vilket har fungerat bra tycker jag!
 
Hjälpt till på förskolan då vi går på ett föräldrakopperativ..men blivit lite mycket med det med, Fredrik har snickrat och jag har städat..hade man kunnat köpa sig fri så hade jag fanken gjort det!
 
Snart har det gått en månad sen min älsklingstant gick bort och har jag har fortfarande massa kvar att göra med bouppteckning mm!
 
Började planera dop för Theo i Mars, men det blir flyttat till Maj istället!
 
Haft 3 svängar med dunderförkylningar men peppar peppar hoppas vi alla är friska ett tag nu!
 
Vi köpte ett hus innan jul som vi flyttar till den 1 April, har knappt hunnit landa i detta och fattat att vi ska lämna lägenheten i Tullinge för ett hus på landet i sorunda förens nu...nu längtar jag såå mycket till att få tända en brasa i den vita kaminen och skjunka ner med en kopp kaffe i en skön stol och titta på barnen som leker och Fredrik ser jag väll inte röken av för han håller på att inreda sitt efterlängtade och älskade garage....his mancave...haha
Det är den bilden jag har på näthinnan som målbild för stunden, att bara vara "klar" med alla måsten som behövs göras och landa där...där i vårt hus!
DÅ ska hastigheten bromsas en aning och det ska mjutas vill jag lova!! 
 
Ha en fantastisk dag för nu har familjen vaknat och dagen startar, ska på babymassage med Theo efter förskolelämning!
 
Kram
1 Jenny Skinner:

skriven

God morgon Madeleine.
Det där med att tiden rusar håller jag fullständigt med om. Man hinner knappt blinka på måndagen sen är det hux flux fredag och i nästa blink är det en ny årstid.. tiden går alldeles för fort tycker jag. Man hinner ju inte med allt man vill göra. Man gör det man absolut måste göra för att få ihop vardagen, jobba, laga mat, städa, tvätta, handla... typ. Men den där lilla extra njutningen med mys med familjen, nära och kära, roliga utflykter, spontana aktiviteter, "komma hemifrån" , träning, en kväll på stan osv.. verkar man aldrig få till det så att man känner sig nöjd. Hur lyckas alla andra ?
Nå ja.. man får ta en dag i taget och njuta av det som man har. Vara lycklig för det man har och försöööka se positivt på allt :-)
Jag bor ju i Sibble nu, och jag stortrivs :-)
Här är garaget också "heligt" haha.
Vart någonstans flyttar ni ? Tillbaka till Grödinge?

Hoppas att du hittar en säng som gör att du kan sova. Det är viktigt. Utan sömn är man bara en halv människa.

Sköt om er nu. Kram från Jenny

Svar: Tack fina Jenny för din åsikt alltid lika roligt när någon kommenterar med sina egna tankar kring ämnet jag skriver om! :) Precis så är det och som du säger man måste uppskatta det man har i allt annat runt omkring och det försöker jag göra uppskattar och älskar min familj och alla fina människor jag har omkring mig! Huset ligger i Sorunda så inte så långt till Grödinge ändå :) Härligt att du har det bra, är så glad för din skull! Hoppas allt är bra med barnen dina också! Kram på dig vännen
Madeleine Johansson

2 Anonym:

skriven

Styrke kramar

Svar: Tack :)
Madeleine Johansson

Kommentera här: