Väckt av kaskadspya inte toppentrevligt....

Ännu en dag lider mot sitt slut, sitter i sängen och ska stänga ner verksamheten Madeleine Johansson AB för den här dagen efter det här inlägget!
 
Min morgon påbörjades lite smått vid sista nattamningen dvs ca kl.03.50 då lillebror vaknade..varje gång jag vaknar av att han vaknar tänker jag..hoppas han somnar om, hoppas han somnar om...så jag slipper gå upp....den metoden funkar inte för att söva om barn som är tuttberoende vill jag lova...näää...lillebror gnyr och sakta eskalerar det till ett högre missnöje som jag vet eskalerar ytterligare till skrik om jag som mjölkmaskin/ljuddämpare inte infinner mig inom loppet av ca 5 sekunder, så det gör jag ju givetvis styrd som man är av en 5 månaders lite gaphals!
 
Jag tar upp lillebror och bestämmer för att jag lägger mig i sängen och ammar för jag orkar inte sitta upp som jag gjort vid dem andra två tidigare amningstillfällena denna kväll/natt!
Vi lägger oss tillrätta, lillebror äter och somnar om, jag somnar också om...men vaknar häftigt av att lillebror kaskadkräks med min härliga barm fortfarande i sin mun så ja lite stänk fick man på sig vill jag lova, i min sons behov av närhet och i mitt val av lathet att låta lillebror somna vid bröstet så överåt han sig...klart det tar stopp och behöver regleras lixom...över hela mamma dessutom...Suck!!
 
Upp, dra bort lakanet, madrassen blöt, lillebror klarvaken, försöker vagga lillebror sömnig i vagnen men det vill inte lillebror utan pratar för fulla muggar i vagnen..Jag tar täck,kudde och barnvagn med mig ut i vardagsrummet och lägrar soffan..försöker vagga lillebror till söms utan framgång, så blir tvungen att "amma ner" honom i sömnighet, lägga ner honom i vagnan, vaggar och så somnar han till slut...jag kryper ner och somnar om för att vid 06.45 bli väckt av storebror som kommer ropandes...
-Mamma, mamma titta motocyklar!
Mamma sätter på motorcyklar på tvn, grusig i ögonen tjuvblundar jag och vila ögonlocken lite, medans Hampus kör runt med sin motorcykel på soffan, men han måste i mellanåt ropa
-Mamma, vakna, vakna mamma..
För gud förbjude den mamma som absolut inte sover men som ändå vilar ögonlocken lite, det får man ju inte göra då missar man ju motorcyklarna på tvn...som man tvingats titta på ca 512 gånger tidigare! 
Efter en stunds körande så säger storebror
-Leitgo mamma..
Så jag sätter på Let it go på youtube för han ville inte titta på filmen på tvn, bara titta och lyssna just på den låten.
-Mamma, måste ha klännin osså, säger storebror
Så mamma hämtar Elsaklänningen från gårdagens shopping i leksaksaffären och svidar om storebror, som glatt börjar ladda, öva och getting in caracter framför klippet inför kärleksmaskeraden på förskolan idag!
 
För att du ska hänga med min sin i uppladdningen på bilderna som följer så bör du se klippet om du inte sett detta tidigare....
 
 
Här i början så står han mest och tittar på Elsa när hon pulsar i snön, sen händer det grejer.....
Han släpper ut håret som Elsa gör....och nej jag hade inte hunnit bädda "sängen" än som ni ser bakom....
 
Han viftar med armarna och trollar som Elsa gör, och han sjunger och tar i sådär alldeles extra från tårna när Elsa sjunger den sista höga tonen i meningen,
-Let the storm rage Ooooooon i slutet av sången,och så smäller han dramatiskt igen dörren om sig som Elsa gör på slutet....
Man kan säga att han är Elsas dubbelgånngare eller gruppie beror på hur man ser det...
 
Sedan bar det av till förskolan, där var festen i full gång klockan 9 på morgonen, energin sprudlade i rummet och från alla karaktärer, det var en elefant, en leopard, en fjäril och en bunt med prinsessor av olika dess slag, endast två Elsor iallafall och den ena var vår son! :)
När jag sen på eftermiddagen hämtade Hampus så berättade fröken Anna och Hampus glatt om festen!
Alla fröknar tyckte han var så söt i sin klänning, barnen hade druckit äppeljuice och ätit majskrokar, sen hade dem dansat och Let it go-låten hade spelats minst tio gånger på raken sa fröken, så Hampus var mer än nöjd och jag lite ledsen och avundsjuk att jag inte frågat om jag fick stannat kvar imors klockan 9 och partajat till lunch! 
 

Klart grabben ska ha en klänning....

Min dag har varit skön, men gått runt i en trötthetsdimma...
Först lämnat Hampus på förskolan, sen till öppna förskolan med Theo för härlig spädbarnsmassage och det är verkligen supermysigt, jag får slappna av och bara släppa allt annat samtidigt som jag får ge bebis fullt fokus och en mysig massage och han älskar det verkligen! Det är ett härligt samspel mellan mig och sonen, så har du ett spädbarn så rekommenderar jag verkligen att gå en sån kurs!
 
Theo somnar alltid efter massagen :)

Efter kursen så gick jag och en mammakompis och åt lunch på lokala fiket, tog en kaffe och pratade massor som vi alltid gör och är alltid lika mysigt, åt en supergod choklad tårta...
Kan bli en ny favorit! 

Begav mig därefter till Apoteket för att köpa vitaminer till mig själv så jag kanske kan bygga upp mina depåer och mitt lilla immunförsvar! Köpte även Multi-Mam BabyDent, en salva till Theos tandkött som ska dämpa kliet vid tandsprickning.
Jag tror nämligen att det är tänder på gång, han biter och gnager på allt och att det är därför han är extra kinkig på nätterna..så vi får se om det blir bättre!? Med Hampus var det inga problem, vi märkte inte av hans tandsprickning speciellt, typ helt plötsligt vid 5 månaders ålder så hade han sin första tand! 
Har du någon erfarenhet av den salvan om den funkar eller inte så får du gärna dela med dig i kommentarsfältet...jag återkommer med min åsikt om den efter att jag provat ett tag!
 
Hämtade storebror från förskolan klockan 14.
Dem ska ha vän/kärleksmaskerad imorgon på förskolan, så jag frågade vad han ville klä ut sig till...han svarade
- Leitgo (Leitgo = Let it go låten från frost, för den och filmen går på högvarv hemma)
Så jag frågar för att få ett tydligare svar...
- Vill du klä ut dig till någon i filmen frost?
-Ja, svarar storebror.
-Okej, vill du vara Olaf (snögubben)
-Nej
-Okej, vill du vara Christoffer (den manliga "hjälten)
-Nej
-Okej, vill du klä ut dig till Elsa och ha klänning?
-Ja, Elsa, klänning, svarar en glad storebror
-Så du vill vara som Elsa och ha klänning? frågar jag honom
-Ja klänning! svarar han säkert
 
Storebror vet mycket väl vad en klänning är då hans tjejkompis på förskolan en gång hade en fin klänning som Hampus berättade exalterat om och han har tyckt att jag är fin när jag har klänning :)
 
Klart att jag med min till viss del skadade av inprintade normer och steriotypa vuxenhjärna hinner tänka för en millisekund att klänning nää, han kanske ska vara snögubben Olaf eller christoffer ändå.....men ger mig själv en lavett över ansiktet i tanken och använder min mer sunda moderna sida av vuxenhjärnan där valet är fritt att få vara precis den man är och som man vill och tänker om!!
Klart grabben ska ha en klänning om det är det han vill!!
 
Så sagt och gjort vi beger oss till leksaksaffären för att leta efter en Elsaklänning, men dem är såklart slutsålda då detta fenomen till film är superpoppis i alla åldrar (jag älskar den med vill jag lova, skrålar gärna med i let it go låten med sonen...haha)
När vi står framför alla utklädningskläder så kontrollfrågar jag storebror om han fortfarande vill klä ut sig till Elsa och jag håller upp en blå askungenklänning som funkar som ett fint substitut och självklart vill han det!
Så den vackra blå fick följa med hem tillsammans med en 59 kronors motorcykel som vi lägligt snubblade över påväg till kassan! 
När vi kom hem svidade han glatt om och provade sin nya Elsaklänning, han tyckte att han var fin och började köra motorcykeln i soffan!
 
Vi vuxna borde med våra inskränkta hjärnor titta mer på hur barn är och beter sig, för det är självklart att man kan vara kille i en blå Elsaklänning och köra motorcykeln i full fart....så det så!

 Min lilla Elsa :)

 

När livet rusar på...

Fort går livet för stunden, skulle vilja bromsa ner hastigheten lite...mycket måsten och för lite livsnjuteri!
 
Har inte haft energi eller tagit mig tid att skriva här, men nu behöver jag på något sett "landa" här en stund!
 
Klockan är 05.55 när jag börjar skriva det här inlägget, övriga i familjen sover, jag har precis ammat Theo, han somnade om men inte jag, har alldeles för mjuk säng (Ska prova en säng från syrran får se om den blir bättre!?) 
Min ländrygg känns som den ska gå av varje morgon när jag vaknar vid den här tiden, smärtan gör att jag inte hittar en bekväm ställning att somna om i...och tro mig jag behöver sova..måste få sova..är sååå trött trött! 
Men jag går upp och gör en "finlatte" ur kaffemaskinen vi fick i julklapp..älskar den...oj vad den låter...pjuu ingen vaknade!
Tar datorn och sjunker ner i soffan för att skriva lite, kanske kan kalla det en stund av egentid.
 
Theo blir 5 månader om 2 dagar, vart har dessa 5 månader tagit vägen?
 
3 månader ungefär gick åt att försöka lära känna vår nya kärlek och för mig att läka efter graviditet, förlossning och hormonduschar och få en lugn stund och lite sömn från lillebrors kolikskrik (och då hade han inte ens den värsta sorten) jag har även ammat, ammat och åter ammat..men ska snart trappa ner på den biten, blir att pumpa om jag orkar eller komplettera med ersättning, så Fredrik kan hjälpa till mer!
Jag måste få sova mer på nätterna för att orka som människa och mamma!
Samtidigt bolla 2,5 åring som hela tiden har varit och är en go storebror till Theo men som lägligt kom in i trottsåldern för 4 månader sen, ville helt plötsligt ingenting, inte äta, inte byta blöja, inte sova ( han har alltid älskat att sova, typ gått och lagt sig själv..haha skruttungen), så där fick vi ändra taktik i uppfostring och hitta andra teckniker för att nå sonen vid diverse utbrott och egenheter...vilket har fungerat bra tycker jag!
 
Hjälpt till på förskolan då vi går på ett föräldrakopperativ..men blivit lite mycket med det med, Fredrik har snickrat och jag har städat..hade man kunnat köpa sig fri så hade jag fanken gjort det!
 
Snart har det gått en månad sen min älsklingstant gick bort och har jag har fortfarande massa kvar att göra med bouppteckning mm!
 
Började planera dop för Theo i Mars, men det blir flyttat till Maj istället!
 
Haft 3 svängar med dunderförkylningar men peppar peppar hoppas vi alla är friska ett tag nu!
 
Vi köpte ett hus innan jul som vi flyttar till den 1 April, har knappt hunnit landa i detta och fattat att vi ska lämna lägenheten i Tullinge för ett hus på landet i sorunda förens nu...nu längtar jag såå mycket till att få tända en brasa i den vita kaminen och skjunka ner med en kopp kaffe i en skön stol och titta på barnen som leker och Fredrik ser jag väll inte röken av för han håller på att inreda sitt efterlängtade och älskade garage....his mancave...haha
Det är den bilden jag har på näthinnan som målbild för stunden, att bara vara "klar" med alla måsten som behövs göras och landa där...där i vårt hus!
DÅ ska hastigheten bromsas en aning och det ska mjutas vill jag lova!! 
 
Ha en fantastisk dag för nu har familjen vaknat och dagen startar, ska på babymassage med Theo efter förskolelämning!
 
Kram