Nej men om man skulle ta och skärpa till sig......

God fortsättning på er...
har inte riktigt haft tid att blogga, varit så mycket på alla fronter men mest roliga saker :)
Jaha vart ska man börja...Hampus har redan blivit 6,5 månad..det går sjukt fort, senast igår så satt han i sin gåstol för första gången, då var det väll bara att passa på börja "prata"tyckte han, lalalalalalalala klart och tydligt, Så fort man kollade blev han tyst, så jag sa lalalala, och han härmade lalalala....ja så höll vi på ett tag för mamma tyckte det var så roligt tills Hampus inte orkade nå mer.
Finns en liten risk att man kanske blir lite för överexalterad som mamma när det händer nya saker i utveckling. Hade man hållit på så med en vuxen hade man fått en...OK nu räcker det, jäkla stjata (stavas det så?) Det var roligt dem första 10 gångerna...
 
 
Det har ju varit jul och nyår, julen spenderades hos svärföräldrarna, myspys! Självklart kunde vi inte låta bli och trycka ner lillgrisen i en tomtedräckt som han fått av min kusin och hennes kille.
 
 
Nyår spenderades hemma tillsamman med svåger, svägerska, Fredrik och lillebror Dennis...självklart var Hampus med, men han gick och la sig lagom tills middagen var klar, sov igenom alla fyrverkerier så snällt! 
 
Fredrik tycker jag är töntig som sätter upp ballonger, då får jag väll vara det då, är det fest så ska det vara ballonger!! 
 
Dukningen för kvällen, orkade inte stryka duken, lata jag, men det gick bra att äta ändå ;)
 
Från vänster min seriösa man, bredvid honom, min ännu mer seriösa bror, sen helt ok Jesper & fina Caroline.
Jag & Carro svängde ihop en trerätters, klassisk toastskagen med avocado, sen ugnsgrillad oxfilé med Hasselbackspotatis, beasås, sallad, till efterrätt blev det kladdkaka, ungnbakade bananer & jordgubbar med riven vitchoklad på & glass..allt blev grymt gott!
Jag & Carro jobbar lika bra ihop i köket som två gudinnor skulle vara på det dem gör, vad det nu skulle vara...
Ja vi är allafall gudinnor på att laga mat ihop.....
Efter tolvslaget blev det till att inviga ett nytt spel jag köpt, Ryktet går. Fungerar typ som viskleken fast man ritar & skickar sitt block vidare etc. Så jäkla roligt, Freddan tycker inte om att spela spel, till och med han tyckte att det var roligt! Vi skratta så vi grina åt diverse fula teckningar och felgissade ord.
 
hmm undra vem det v ar som döpte sig till detta namn...jeppe kanske?
 
Vad har mer hänt...jo jag har tröttnat på mina överflödiga mammakilon, så nu har jag lagt om kosten till GI-kost..& nej det är inget nyårslöfte!
Den dieten funkade jäkligt bra till bröllopet för min del så jag testar igen, har kört i exakt två veckor och tappat fyra kilo.
Det innebär att jag på dem två första veckorna nu har tagit bort socker & kolhydrater, men får typ äta allt annat enkelt förklarat, men inget gottigotti som chips,läsk godis etc. Äter fyra mål om dagen, frukost, lunch, mellis och middag. Den här veckan ska jag lägga på långsamma kolhydrater typ quinoa, bulgur etc.
Har en bok med grymt goda recept!
Detta är ingen svältar diet det skulle jag aldrig överleva, jag får äta mig mätt och fylla på så jag orkar träna.
Dock har jag varit slarvig, bara powerwalkat två gånger á 45 min samt ett kortspinningpass på en kvart på cykeln hemma (orkar inte mer i början får så ont i gumpen) Men har ändå gått ner 4 kilo, så se vad lite omlägging av kost kan gör!
Längd:172cm Start vikt: 87kg, målvikt steg1: 72kg där låg jag när jag blevgravid, steg2: 65-67kg sen är jag nöjd.
Men det får ta den tid det tar, jag har inte bråttom och vill inte gå ner för fort så risken är att man går upp igen.
Men nog ska jag äta en semla när fettisdagen kommer ;)
Heja mig!! :)