Tips från mammacoachen

Godmorgon,
 
Funderar du på att skaffa barn eller är du gravid??
I vilket fall så förbered dig på att eventuellt hamna på mentalsjukhus (om det finns något existerande kvar i Sverige) pga frustration över blöjor!!!
 
Jag trodde ju att blöjor var till för att man skulle slippa byta lakan i sitt barns säng nästan varje natt, slippa byta kläder på sitt barn minst fyra gånger/ dag pga av kissfläckar....men jag har tydligen missuppfattat det hela.
Nu orkar jag inte längre, blir vansinnig, jag sliter mitt hår!!
 
Och JA vi ser till att lillemans minime pekar neråt, har provat att dra framdelen på blöjan högre upp, sätta den lägre ner, fästa "snibbarna" på blöjan på olika sätt, nästan så jag ville prova att sätta skiten bakåfram...lovar att blöjan skulle funka super då, bara för att man inte testar...hehe
Det här är verkligen dagens I-landsproblem....
 
Har provat Pampers, Libero, Huggies i alla möjliga storlekar & former! (Ska ge mig på dem billigare märkena kanske, typ ICAs, har haft massa rabattkuponger på dem övriga därav dem märkena)
Trodde att Pampers baby dry (texten talar ju om att dem ska hålla sig torra) skulle vara bra, men inte fan var babyn dry när han vaknade kl.03.45 på natten & skrek av obekvämhet när det varma goa kisset som gick att sova vidare på gått över till att bli iskallt & äckligt mot huden, klart man väcker mamma & säger till!
Vem hade inte gjort det liksom!!
 
Kolla Nalle Phus nöjda flin i mitten, skulle vilja att han var här på natten & gjorde samma sak som jag, få se om han flinar då!!?? 
 
Jag ger upp & ändrar tacktik!!
 
Har nu istället börjat bearbeta mig själv att ställa in mig på att....
- Madde, inatt kommer du behöva gå upp en extra gång, kanske två, utöver dem två matgångerna, för att byta en läckblöja!
Vaknar jag då på morgonen nästföljande dag kl. 07.00 & har sluppit byta en läckblöja så vaknar jag med ett leende på läpparna. 
Sen ställer jag in mig på att efter lillemans förmiddagslur runt 08.30-9.30 få byta kläder på honom pga läkage &  behövs inte det, då har dagen börjat bra! 
Så fortsätter jag så där hela dagen, funkar mycket bättre & tar mindre energi & jag är en gladare mamma :)
 
Så tips från mammacoachen, förbered dig på detta mentala sätt, samt köp hem mycket tvättmedel & boka tvättstugan, för tvätta kommer att vara högt prioriterade på todo-listan när du mammajobbar!
 
:)  /M.Jo
 
 
 
 

Kommentera här: