Kvinnor blir sjuka pga av oansvariga män!

Hittade en artikel på aftonbladet som handlar om att sjukskrivningen bland kvinnor i åldrarna 30-39 år är sjukskrivna dubbelt så ofta som män i samma åldersgrupp.
Läs den här!
 
Intressant tycker jag!
 
Man pratar om vardagliga utmaningar så som att kvinnorna tar större ansvar för att familjens vardag ska gå ihop,
man gissar att detta har att göra med fler sjukskrivningar.
 
- Kvinnors dubbla ansvar för familj och arbete - eller kanske snarare männens bristande ansvarstagande – är en orsak till ojämställdheten i arbetslivet, skriver man. 
 
Absolut kan det vara så tror jag, vi tar för mycket ansvar & männen tar för lite.
Men vi kvinnor måste sluta curla våra män!
Jag stod i min mans garderob för att välja ut & plockade fram kläder som han skulle ha på sig till en finar tillställning (typ middag hos någon).
Han sprang runt lite irriterad & undrade va fan ska jag ha på mig!
Kom på mig själv att tänka va fan gör jag detta för, har han eller skulle han någonsin behöva plocka fram vilka kläder jag ska ha på mig någon gång....Eeh NEJ! 
Om han 1 timme innan vi ska dit har haft viktigare saker att fundera över & fortfarande inte har funderat över vad han ska ha på sig så är det väll hans problem eller? Åk i kallingarna då liksom.
Vi har ju vetat om middagen eller vad det nu var under en hel vecka!
 
Fast det är ju jag som får "skämmas" om han är "felklädd"...eller är det det??
 
Han har ju klarat att klä sig snyggt själv när jag inte varit hemma!!
 
Det jag menar är att jag helt & hållet får skylla mig själv om min man gör precis samma sak nästa gång vi ska bort, för jag curlar ju honom.
 
Det roliga var att jag den här gången sa det till honom:
-Så nu har jag curlat dig & tagit fram dina kläder!
Vet ni vad min kloka man svarade.....
- Sluta med det då!
Eeh ja det var ju ett ganska rakt svar, klart jag ska göra det, han är så smart min man, att jag inte tänkte på det själv ;)
 
Som det kontrollfreak man oftast är som kvinna -känner inte många som inte är det- så har man svårt att släppa saker till sin man eller andra, förutom när det kommer till att städa bilen eller liknande, för man tror & antar att man gör det mesta bättre själv!
Jag vet av egen erfarenhet....hehe
 
Så vi måste tvinga oss själva att våga släppa, deligera över ansvar för saker & ting i vardagslivet till våra män, & då pratar vi inte om sjukt avancerade saker, utan snarare handla, laga mat, städa, byta blöja etc
Fredrik klarar det nästan lika bra som jag ;)
Och självklart handlar det om att männen måste ta sitt ansvar!
 
Jag vill inte vara sjukskriven pga av stress i vardagen, pga av ickebefintlig jämnställdehet i familjen, & då kallar jag mig absolut inte för feminist & att det ska vara lika till 100% vet inte om det någonsin kommer bli så under mitt liv?
Men mycket handlar tror jag om att kommunicera!
Kan du handla? Kan du laga middag?
Annars blir det lätt per automatik att man som kvinna förväntas eller snarare tar på sig att göra marktjänsten hemma.
Det här är iallafall något som vi jobbar på, vi har varit tillsammans i snart fem år, & man lär sig nya saker hela tiden om varandra när det kommer till vem som vill göra vad & när & framförallt HUR man vill göra det!
 
Vad tycker ni?
 
Kram/M.Jo
 
 
 
 
1 kusin Anne-Lie:

skriven

Hello Madde.

Helt rätt!
Jag tror också att vissa kvinnor som upplever att "han gör inget och jag gör allt" många gånger inte själva inser att de exempelvis, inte låter sin partner göra saker (som du var inne på) och innerst inne njuter lite av att dels ha den kontrollen och samtidigt kan tycka synd om sig själv med "gott samvete". Sedan kan de också gå in i väggen och bli deprimerade utan att det är deras eget fel - det är ju på grund av honom!
Så! Det var den sidan.
Sen finns det då de som de fakto har omänskligt lata och oengagerade livskamrater att det bara inte går att fatta hur man överhuvudtaget fick idén att starta en relation tillsammans med.
Alla är ju olika, och det är, så att säga, tur ;)

Kram!

Svar: Ja absolut finns det lata män, finns lata kvinnor också ;)Ja det är tur att vi alla är olika ;)

Kram
M.Jo

Kommentera här: