Dags att ta tag i bloggen igen!!

Ja det har ju hänt en hel del sen mitt sista hagelinlägg här på bloggen,
9 dagar efter det inlägget somnade min kära mamma kl. 08.50 den 25/5 in i sin säng efter lite över ett års kämpande mot obotlig skelettcancer.
Efter en sorgeperiod och en massa fixande tillsammans med min familj som hör till när någonting sånt här inträffar, hölls en så vacker begravning med över 200 personer i kyrkan, den blev precis som jag, mamma och mina bröder ville. Mamma hade ett fantastiskt nätverk av härliga människor i sitt liv då hon både varit dagmamma i många år, haft hästar och var aktiv inom hundkapplöpning. Hon älskade blommor och musik och det var det mycket av på begravningen. Jag vet att hon är med mig ändå fast hon inte är ett telefonsamtal bort :)
.
Därför har jag inte orkat blogga, men nu kliar det i skrivarfingrarna.
Jag hann aldrig berätta hur det gick på min andra Idolaudition, då jag faktiskt skulle få träffa riktiga juryn....det gick så där, dagen innan tänkte jag först strunta i att gå, då jag och mina bröder träffade mammas läkare och fick reda på att hon bara hade ca två veckor kvar, men jag skrapade ihop mig själv och gick dit ändå.
Hade med mig min vän Jossan som mentaltstöd, massör mm ;) hon va en klippa!!
Efter typ 6 timmars väntan så var det min tur men då skulle juryn ta lunch i 2 timmar, så det var bara att vänta ytterligare.
När det väl var min tur så trodde jag att juryn skulle vara mätta,nöjda och glada och att energin i rummet skulle vara bra, att dem skulle le och va trevliga....men icke, det helt tvärtom.
Jag var trött efter all väntan, man spänner sig ju så mycket under den tiden, nervös blev jag i rummet, alla satt dem som stonefaces.
Jag log och sa Hej medans jag gick fram till "Idolloggan" man ska stå på, inte ett svar eller en min från någon.
Då kände jag att jag bara ville få det överstökat, så efter lite puckade frågor från Laila i stil med, - Jaha så du vill sadla om till artist och du tror att du kan underhålla globen, lägg till lite snorkighet på det.
No afeancw, tycker hon verkar rätt trevlig annars.
Så började jag sjunga, jag sjöng bra men la i min nervositet på mig en klämkäckhet som inte passade låten, med tanke på att jag sjöng Donna Summers, Hotstuff.
För att ni ska förstå vad juryn tyckte så citerar jag vad Alexander Bard sa; - Den här låten handlar om en kvinna som raggar män, den handlar om sex, och jag känner inte sex från dig!
Dem blev inte berörda helt enkelt, sen vad det berodde på om det var fel låtval, dagsformen, trötthet, nervositet, skulle jag nog säga att det var en blandning av allt, men jag var nöjd med sångprestationen men inte framförandet.
Jag gick inte därfifrån gråtandes utan hade snarare en lättnad att jag kunde fokusera på mamma och min familj, det var inte mitt tillfälle, jag kommer inte sluta sjunga och har faktiskt tänkt söka vidare, kanske inte till Idol men det finns andra utmanande saker ;)
.
Annars jobbar jag fortfarande på Statoil, som Ställföredrädande anläggningschef, och för stunden är jag ut och säljcoachar mina medarbetar runt om på 18 olika stationer, vilket är riktigt roligt och utmanande ett projekt som håller på i fem veckor.
Musiken håller jag självklart fortfarande på med, har införskaffat ett elektroniskt piano, superfint med riktigt bra ljud! Har börjat skriva egna låtar och har lite andra saker på gång.
.
Hoppas ni vill fortsätt läsa vad jag hittar på, så lovar jag att bli bättre på att uppdatera!! :)
.
-
Mamma vid honörsbordet på vårt bröllop 28/8-2010
.
Kram/M.Jo